Reisverzekering

Ga je op vakantie of moet je wegens andere redenen reizen? Dan kan een reisverzekering vast en zeker geen kwaad. Met deze schadeverzekering voorkom je eventueel te lijden schade gedurende de reis. Gemiddelde reisverzekeringen hebben uitsluitend het doel om vakanties te verzekeren, niet om een zakenreis te dekken tegen financiële schade.

Je hebt de mogelijkheid om uit twee soorten reisverzekeringen te kiezen. Deze kun je helemaal naar eigen wens en behoefte afsluiten om zonder zorgen van jouw vakantie of reis te genieten. De reis kan op meerdere manieren tegen schade verzekerd worden. De bekendste mogelijkheden zijn de aflopende reisverzekering en de doorlopende reisverzekering.

Verschillende soorten reisverzekeringen

Er zijn meerdere manieren om een reis of vakantie te verzekeren tegen schade die gedurende de reis wordt opgelopen. Hieronder volgen de meeste (belangrijkste) vormen van reisverzekeringen.

Annuleringsverzekering
De annuleringsverzekering beschermt de reiziger tegen vakantiekosten en dus niet tegen vakantieschade. Mocht je een vakantie niet kunnen meemaken wegens een reden die door de voorwaarden van de annuleringsverzekering wordt geaccepteerd, dan biedt de verzekering dekking voor de annuleringskosten van de reis of wordt (een deel van) de reissom vergoed.

Aflopende reisverzekering
Met een aflopende reisverzekering heb je een tripverzekering die voor een beperkte tijd kosten zal dekken. Met deze vorm van reisverzekeringen wordt slechts één reis verzekerd. De dekking van de verzekering gaat op de ingangsdatum in, maar is niet actief voordat de reis gemaakt wordt. Wanneer je vervroegd thuiskomt, zal dat het einde van de aflopende reisverzekering betekenen, anders geldt de einddatum van de polis als het einde.

Doorlopende reisverzekering
Met een doorlopende reisverzekering verzeker je niet één reis, maar meerdere reizen. Je kan in principe het hele jaar door op reis/vakantie gaan zonder je zorgen te hoeven maken over reiskostenschade. Elke reis wordt automatisch gedekt door een doorlopende reisverzekering.